Home » Aktuellt » SIPF vårkonferens 2019

SIPF vårkonferens 2019

Tema: Self-compassion och Mindfulness

När: 23-24 mars, 2019

Var: Bosön, Stockholm

Klara föreläsare: Ken Goss (PhD), Professor Mark B. Andersen (via skype-länk), Andreas Ivarsson (PhD) Philip Röthlin (PhD), Thomas von Scheele, Pake Hall, Torbjörn Josefsson (PhD)Camilla Sköld (leg Sjukgymnast och Dr i neurovetenskap)

 

Information om konferensen:
Self-compassion (självmedkänsla) och Mindfulness (medveten närvaro) har på senare år fått ett stor inflytande på tillämpningen av idrottspsykologi både i Sverige och internationellt. Vi vill med denna konferens ge er möjligheten att ta del av några världsledande forskare och tillämpares perspektiv av begreppen och skapa förståelse för hur de kan tillämpas i praktiken.

Våra föreläsare:

  • Ken Goss (D. Clin. Psy) är en klinisk psykolog och kursansvarig för University of Birmingham Post Graduate Diploma Course i Compassion fokuserad terapi. Ken har under 20 år arbetat i nära samarbete med Paul Gilbert och är speciellt uppskattad för sin starka koppling mellan teori och praktiskt tillämpning.
  • Professor Mark B. Andersen (kommer vara med via skype-länk från Australien). Mark är en av världens mest erkända forskare inom idrottspsykologi och har nyligen gett ut en bok med titeln ”Being mindful in sport and exercise psychology: Pathways for practitioners and students”.
  • PhD Andreas Ivarsson är en mycket uppskattad forskare från Högskolan i Halmstad. Han har publicerat flera vetenskapliga artiklar runt ämnet Self-compassion och mindfulness. Andreas sitter med i Arsenals medicinska forskningsgrupp.
  • Philipp Röthlin (PhD) har ett stort intresse för mindfulness baserade interventioner inom idrotten och har publicerat flera artiklar på detta område. Han forskar nu på Swiss Federal Institute of Sport Magglingen (SFISM) och har på senare tid vänt intresset specifikt mot self compassion inom idrotten.
  • Thomas von Scheele är tidigare världsmästare i bordtennis och har 13 års erfarenhet som förbundskapten. Thomas började träna mindfulness träning regelbundet för 2 år sedan då han brände ut sig. Nu har han möjlighet att reflektera tillbaka sin långa karriär inom elitbordtennisen.
  • Pake Hall gör program i P1 om mindfulness och zen. Han har i rollen Sanghaledare,  Mindfulness- och yogalärare introducerat 1000-tals människor till mindfulness och meditation. Sedan 2014 är han medlem av Zen Peacemakers Order som arbetar med att föra samman meditationspraktik och socialt engagemang.
  • Torbjörn Josefsson (PhD) skrev sin doktorsavhandling om mindfulness. Han är just nu aktuell som första författare med vetenskaplig artikel i hur man tillämpar Mindfulness-acceptance-commitment (MAC) inom lagidrott.
  • Camilla Sköld, leg Sjukgymnast och med Dr i neurovetenskap och har grundläggande psykoterapeututbildning med relationell inriktning. Hon är en av få i världen med ”Train-the-Trainers”-utbildning i MBSR från Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School i USA. Hon är initiativtagare till och kursansvarig för Mindulnessbaserad Stresshantering på Karolinska Institutet som erbjuds inom ramen för alla grundutbildningsprogrammen (ex läkar-, sjukgymnast- psykolog- logopedprogrammen osv) och inom vissa fördjupningsprogram.

Priser:

Early bird (T.O.M 30 november) Ordinarie priser (från 1 december)
Medlem 850kr 1095kr
Ej medlem 1095kr 1495kr
Student medlem 595kr 720kr
Student ej medlem 750kr 920kr

Anmälan:
Du anmäler dig genom att fylla i registreringsformuläret nedan och göra inbetalningen till vårt bankgiro. Du kan även fylla i registreringsformuläret på en separat sida genom att följa denna länken: https://goo.gl/forms/jDHd4DN1njUMd4z62