Home » Om föreningen » Styrelse

Styrelse

Ordförande: Rasmus Wallin-Tornberg 

Yrke: Adjunkt i idrottspsykologi vid Högskolan i Halmstad, Idrottspsykologisk rådgivare.
Email: rasmus@idrottspsykologi.se

Intresseområden: Efter min grundutbildning i idrottspsykologi (magisterexamen/Högskolan i Halmstad) har mitt stora intresse riktats mot tillämpad idrottspsykologi. Med utbildningarna ”Att arbeta som idrottspsykologisk rådgivare” och senare ”KBT – inr elitidrott steg 1” har mitt intresse vuxit ännu för att kunna stötta idrottare inom olika områden. Jag har även ett stort intresse av hur ett utvecklande motivationsklimat kan skapas inom idrotten; framförallt inom barn- och ungdomsidrott.

 

 

Kassör: Åsa Mattson- Medlemsansvarig

Email: asa.mattsson@crowmountain.com
Yrke: Idrottspsykologisk rådgivare

 

 

 

 

 

Vice ordförande: Ulrika BillmeUlrika Billme

Yrke: Idrottspsykologisk rådgivare
Email: billme.ulrika@gmail.com
Telefon: 070-272 95 85

Intresseområden: Jag har utbildat mig i idrottspsykologi vid University of Tennessee och vid Högskolan i Halmstad och innehar en European Master i psykologi inriktning idrott och motion. Jag tycker mycket om utvecklingsarbete och är framförallt intresserad av tillämpningen av idrottspsykologi, vilken är rik på möjligheter för kontinuerligt lärande och utveckling. Extra intressant för mig är relationer mellan idrottare, idrottare och coacher, samt den professionella relationen mellan rådgivare och klient. Jag brinner också lite extra för genusfrågor inom det idrottspsykologiska området, samt i idrotten överlag.

 

Ledamot: Marita Skogum

Yrke: Kommunikolog
Email: marita@skogum.se
Telefon: 0709-423456

Intresseområden: Jag vill bidra med min erfarenhet som tidigare aktiv och ledare på världsnivå. Dessutom med min kompetens och utifrån ett helhetsperspektiv sortera ut framgångsfaktorer med idrottspsykologin som en viktig parameter för utveckling av svensk idrott. Jag hoppas även bidra till överbryggningen mellan forskning, tillämpning och utbildning blir sann och verklig.

 

Ledamot: Louise Sonne Schjellerup

Email: louisesonne75@hotmail.com
Yrke: Sportpsykologisk rådgivare

Min egen sportskarriär som konståkare blev startskottet för min passion och mitt intresse för sportspsykologin och sportspsykologins möjligheter i prestationsoptimering. Jag valde en dansk universitetsutbildning i Idrott och med den i bagaget kan jag rikta fokus på psykologin. Halmstad Högskola satte perfekta ramar och efter tre år lämnade jag Sverige som idrottspsykologisk rådgivare med en European Master degree in Sport and Exercise Psychology.

Mitt arbete som fristående sportspsykologisk rådgivare inkluderade ytterligare 2 år som heltidsanställd projektledare, 6 år som heltidsanställt sportspsykologisk konsulent i Team Danmark samt tränare för konståkare i Danmark och nu också Sverige. Mitt driv ligger främst i den tillämpade sportspsykologin – hur hjälper vi sportens aktörer till att prestera och må bra i deras sport och i deras liv?

 

Ledamot: Annie Söderberg   

Email: anniesoderberg@gmail.com
Yrke: Förbundskapten och Idrottspsykologisk rådgivare

Jag heter Annie Söderberg och jobbar som förbundskapten för mountainbike. Vid sidan av det är jag idrottspsykologisk rådgivare för ett antal olika idrottsutövare. Jag studerade först Tränarprogrammet vid Örebro Universitet, den stad jag också är uppvuxen i. I samband med det kom jag i kontakt med kurser i idrottspsykologi och valde sedan att skriva mitt examensarbete med inriktning mot motivationsklimat på idrottsgymnasium. Efter universitetet började jag jobba som tränare och som ledare på landslagsuppdrag med mountainbike-cyklisterna. Parallellt med det läste jag KBT elitidrott och nu har jag fått chansen att vara med i den styrelse jag är mest intresserad av i hela Sverige. Jag har inte släppt mitt eget idrottande, utan tävlar fortfarande på elitnivå i downhill och enduro.

 

Ledamot: Anna Laurell Nash

Email: anna.laurell@gmail.com
Yrke: Föreläsare, inspiratör och processcoach

Jag växte upp i en akademisk familj, de första 10 åren på landet och resten i Lund. Jag har 5 småsyskon (i 2 kullar) som alla är fantastiska. Till Stockholm flyttade jag 2007 för att förbättra mina chanser att kombinera idrottandet och arbetslivet och har sedan blivit kvar för att jag trivs.  Mitt första möte med idrottspsykologi var i grupp. Vi hade under en period osämja i damlandslaget och vår coach tog in en idrottspsykolog som kunde hjälpa oss. Det gav mer effekt än vad jag hade kunnat föreställa mig och senare samma år tog jag även individuell hjälp, efter mitt första VM guld 2001 när allt plötsligt var väldigt svårt att leva upp till. Efter det har jag alltid intresserat mig för ämnet och respekterat mitt egna behov av en samtalspartner som kan hjälpa till att strukturera och sortera; Både i och utanför ringen.  

Efter en nästan 20 år lång boxningskarriär, 2 VM guld, 3 EM guld, 8 SM guld och 2 OS vill jag gärna bidra med mitt perspektiv som aktiv och hur jag har använt idrottspsykologin i framgång och motgång. Jag brinner för idrott, utveckling och jämlikhet och hoppas kunna hjälpa till att sprida information om svensk idrottspsykologi. Bredvid min boxningskarriär har jag doktorerat i kemi. Jag jobbar nu som föreläsare, inspiratör och processcoach samt coachar både innanför och utanför ringen på klubbnivå.

 

Suppleant: Malin Tillman (fd Hedberger) 

Email: godo.malin@gmail.com
Yrke: Idrottspsykologisk rådgivare

Jag är lillasyster i en familj där idrott alltid varit en stor del av vardagen. Jag hängde ofta med på träning och match. Min pappa har varit tränare i det mesta men främst aktiv inom hockey. Min mamma var aktiv väldigt länge och spelade bland annat korpen fotboll. Min storebror flyttade hemifrån tidigt för att gå på hockeygymnasium i Västerås.

Själv fastnade jag för handboll och golf som jag utövade under uppväxten med blandat resultat. Jag har alltid gillat idrott men också intresserat mig för människor och deras beteenden. Därför blev jag överlycklig när jag insåg att jag kunde kombinera dessa och valde därför att utbilda mig inom Idrottspsykologi och senare KBT inom idrott.

Idag bor jag i Uppsala med min man, John som är fd basketspelare och våra två söner John och Charlie. (Ja du läste rätt, dom heter samma). Jag säger ofta att jag har världens bästa jobb och ser det som en förmån att få stötta idrottare, ledare och domare i deras utveckling och karriär på olika sätt. Jag tycker att det är viktigt att vi fortsätter att kvalitetssäkra ämnesområdet Idrottspsykologi. Vi ska jobba med evidensbaserade metoder och fortsätta stärka kompetensen bland annat genom utbildning. Jag brinner för det praktiska arbetet och hoppas att jag med min erfarenhet och utbildning kan bidra till att den praktiska Idrottspsykologin utvecklas.

 

Suppleant: Arne Edvardsson

Email: arne.edvardsson@hh.se
Yrke: Neurofeedbacktränare och idrottspsykologisk samtalspartner

Jag heter Arne Edvardsson och bor i Göteborg. Min idrottspsykologiska utbildningsbakgrund har jag främst ifrån Högskolan i Halmstad. Där har jag tagit en magisterexamen, läst flera tillämpade idrottspsykologikurser och jobbat som deltidsanställd idrottspsykologilärare.

Fotboll var min stora passion som aktiv men jag avslutade idrottssatsningen mycket på grund utav olika skador. Sedermera har mina studier fokuserats runt ”idrottsskadans psykologi” vilket är ett ämne  som jag gärna skulle vilja doktorera inom. Min första SIPF konferens besökte jag 2008 på Bosön i Stockholm. Där kom jag i kontakt med neurofeedbackträning och mindfulness vilket sedan dess har kommit bli två viktiga hörnstenar i mitt arbete med klienter. Det jag vill bidra med i SIPF är att sprida mycket av den kunskap och de spännande berättelser som finns nationellt och internationellt runt idrottspsykologi. Gå gärna in och följ den nyskapade Youtubekanalen med namnet: ”Svensk idrottspsykologisk förening” och ta del av intervjuer ifrån våra SIPF konferenser.