SIPF vårkonferens 2019

Tema: Self-compassion och Mindfulness

Den 23-24 mars, 2019 genomfördes konferensen på Bosön

KONFERENSPROGRAMMET som PDF!

De som föreläeläste: Ken Goss (PhD), Lotta Schelin, Professor Mark B. Andersen (via skype-länk), Andreas Ivarsson (PhD), Philip Röthlin (PhD), Thomas von Scheele, Pake Hall, Torbjörn Josefsson (PhD), Camilla Sköld (leg. sjukgymnast och Dr i neurovetenskap).

Information om konferensen:

Self-compassion (självmedkänsla) och Mindfulness (medveten närvaro) har på senare år fått ett stor inflytande på tillämpningen av idrottspsykologi både i Sverige och internationellt. Vi vill med denna konferens ge er möjligheten att ta del av några världsledande forskare och tillämpares perspektiv av begreppen och skapa förståelse för hur de kan tillämpas i praktiken.

Våra föreläsare:

Self-compassion och Mindfulness på Bosön 23-24 mars 2019.

Ken Goss (D. Clin. Psy) 
är en klinisk psykolog och kursansvarig för University of Birmingham Post Graduate Diploma Course i Compassion fokuserad terapi. Ken har under 20 år arbetat i nära samarbete med Paul Gilbert och är speciellt uppskattad för sin starka koppling mellan teori och praktiskt tillämpning.

Lotta Schelin
är flerfaldig diamantboll-vinnare, flerfaldig champions league-vinnare, har gjort flest mål i ett svenskt fotbollslandslag någonsin, är guldsko-vinnare, uttagen i FIFAS världslag och Allstar-lag. Det är en diger meritlista som Lotta Schelin kan visa upp. Förra året avslutande hon karriären på grund av en huvudskada. Nu är hon anställd av SHL-klubben Frölunda Indians som ambassadör för deras ”Corporate Social Responsibility- arbete”.

Professor Mark B. Andersen
(kommer vara med via skype-länk från Australien). Mark är en av världens mest erkända forskare inom idrottspsykologi och har nyligen gett ut en bok med titeln “Being mindful in sport and exercise psychology: Pathways for practitioners and students”.

Andreas Ivarsson (PhD)
är en mycket uppskattad forskare från Högskolan i Halmstad. Han har publicerat flera vetenskapliga artiklar runt ämnet Self-compassion och mindfulness. Andreas sitter med i Arsenals medicinska forskningsgrupp.

Philipp Röthlin (PhD)
har ett stort intresse för mindfulness baserade interventioner inom idrotten och har publicerat flera artiklar på detta område. Han forskar nu på Swiss Federal Institute of Sport Magglingen (SFISM) och har på senare tid vänt intresset specifikt mot self compassion inom idrotten.

Thomas von Scheele
är tidigare världsmästare i bordtennis och har 13 års erfarenhet som förbundskapten. Thomas började träna mindfulness träning regelbundet för 2 år sedan då han brände ut sig. Nu har han möjlighet att reflektera tillbaka sin långa karriär inom elitbordtennisen.

Pake Hall

gör program i P1 om mindfulness och zen. Han har i rollen Sanghaledare,  Mindfulness- och yogalärare introducerat 1000-tals människor till mindfulness och meditation. Sedan 2014 är han medlem av Zen Peacemakers Order som arbetar med att föra samman meditationspraktik och socialt engagemang.

Torbjörn Josefsson (PhD)
skrev sin doktorsavhandling om mindfulness. Han är just nu aktuell som första författare med vetenskaplig artikel i hur man tillämpar Mindfulness-acceptance-commitment (MAC) inom lagidrott.

Camilla Sköld

leg. Sjukgymnast och med Dr. i neurovetenskap och har grundläggande psykoterapeututbildning med relationell inriktning. Hon är en av få i världen med ”Train-the-Trainers”-utbildning i MBSR från Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School i USA. Hon är initiativtagare till och kursansvarig för Mindulnessbaserad Stresshantering på Karolinska Institutet som erbjuds inom ramen för alla grundutbildningsprogrammen (ex läkar-, sjukgymnast- psykolog- logopedprogrammen osv) och inom vissa fördjupningsprogram.

Om Bosön:

Bosön är beläget i en naturskön omgivning på Lidingö i Stockholm. Det är lätt att ta sig hit både med bil och kollektiv trafik.

Hitta till Bosön:

Det tar cirka 30 minuter att åka med kollektivtrafik från centralstationen till Bosön. För mer information om denna resrutten i Stockholms kollektivtrafik besök SL hemsidan här.