Vårkonferens 2022

  • Tema: Teamutveckling – Framgångsfaktorer och utmaningar 
  • Var: Online via ZOOM
  • När: Konferensen genomfördes den 26:e mars (kl. 10.00-14.00) – 27:e mars (kl. 10.30-13.30), 2022
  • Läs det detaljerade programmet här 

 

  • SIPFS årsmöte genomfördess 26:e mars kl. 13.50 efter det sista passet. 

Ett kanonerbjudande!

De som anmälde sig till konferensen och betalade in medlemsavgiften kommer få en dricktermos skickad till sig ! Läs mer här.

 

 

Information om konferensen:

Vi forsätter med det uppskattade digitala formatet. Håll koll på denna sida då mer information om konferensen kommer släppas snart.

Föreläsare:

Dr. Gordon Bloom

Dr. Gordon Bloom är Professor och huvudansvarig för “Sport Psychology Research Laboratory” vid McGill University i Montreal, Canada. Gordon har utvecklat ett internationellt erkänt tränarprogram över hur man kan lära ut kunskap, strategier och beteenden till tränare för att stärka deras ledarskap, mentorskap och hjälpa dem bygga starka lag. Han har publicerat mer än 100 peer reviewed artiklar och bokkapitel och gjort fler än 200 konferenspresentationer. Dr. Bloom har tillämpat fynden ifrån sin forskning i sin roll som idrottspsykologisk rådgivare för en mängd olika idrottare på en mängd olika nivåer från ungdomsidrott till olympiska spelen. Han har varit anställd av United States Olympic Committee för att arbeta med deras ”National Team Coach Leader Education Program”

Dr. Peter Haberl

Peter Haberl (Ed. D.) arbetar som “senior sport psychologist” för “United States Olympic Committee” (USOC). Han arbetar med både individuella idrottare och lagidrottare vid ”The Olympic Training Center” i Colorado Springs. Peter har arbetat med flera av de amerikanska landslagen som t.ex. dam hockeylandslaget, triathlon landslaget, synkroniserad simning, vattenpolo, skytte, pilbågsskytte och volleybolllandslaget. Han har varit med i förberedelserna inför flera olympiska spel. Han har tagit en masterutbildning i ”counseling” och en doktorsutbildning inom ”counseling psychology” vid Boston University. Peter är en legitimerad psykolog i Colorado. Hans tillämpade arbete fokuserar särskilt på mindfulness baserade och KBT baserade behandlingar. Han har en elitdrottskarriär som hockeyspelare bakom sig.

Kajsa Bergqvist

Kajsa är en av svensk friidrotts allra största stjärnor. Sen i höstats påbörjade hon ett nytt spännande uppdrag som förbundskapten för friidrottslandslaget. Kajsa Bergqvists aktiva karriär var både lång och framgångsrik. Bland höjdpunkterna: ett OS-brons i Sydney, fem VM-medaljer varav tre guld, fyra EM-medaljer varav två guld. Som högst hoppade hon 2.06 utomhus och 2.08 inomhus, varav det sistnämnda resultatet fortsatt är gällande världsrekord. Sammantaget har Bergqvist meriter som få svenska friidrottare kan mäta sig med.

Sofie Andersson

Sofie Andersson är legitimerad psykolog och jobbar som elit & landslagschef på Svenska Innebandyförbundet. Sofies enhet innefattar både elit- och landslagsverksamheten. vilket innefattar bland annat gymnasieverksamheten (RIG/NIU), karriärsövergångar som Talang 17 och Guldsteget samt landslagen. Sofie Andersson studerade själv parallellt med sin elitsatsning till psykolog under sin tid i Umeå. Hon har även en gedigen elitkarriär bakom sig som både världsmästarinnan (med två VM-guld) och SM-guldvinnare.

Andrea Hjelmåker 

Andrea arbetar på Svenska Innebandyförbundet som utbildningsansvarig och som idrottspsykologisk rådgivare. I tjänsten som utbildningsansvarig har hon ett övergripande ansvar och vill hon knyta an till SIU och Svensk Innebandy för att nå långsiktigt ställda mål. Hjelmåker vill att utbildningarna i förbundet är baserade på forskning och vetenskap, för att få dem att hålla en hög kvalitet som möjligt. Andrea Hjelmåker har många års erfarenhet ifrån Bosön idrottsfolkhögskola där hon arbetat mycket de senaste tio åren med samverkan utåt mot olika specialidrottsförbund i ämnena idrottspsykologi och ledarskap framförallt på tränarlinjen. Hon har också länge varit idrottspsykologisk rådgivare inom t.ex. ishockeyn.

Fredrik Wetterstrand

Fredrik Wetterstrand har en gedigen akademisk idrottsutbildning och arbetar idag brett inom svensk golf. Fredrik är coach i landslagsverksamheten, tränare på Aspero Idrottsgymnasium och på Högskolan med idrottsinriktning Scandinavian School of Golf. Fredrik har varit drivande i utvecklingen av School of Golf som är unikt för svenska förhållanden, en möjlighet att kombinera studier med idrott på ett sätt som normalt bara finns i USA. Fredrik är en hängiven tränare som gärna deltar i debatter kring träning, han har under många år verkat som föreläsare på tränarutbildningen, han har vid flera tillfällen föreläst på PGA Teaching & Coaching Summit och han besöker regelbundet klubbar runt om i landet för att berätta om träning. Han skrivit böckerna Golf – tankar du inte tänkt” och ”Golfens Psykologi”.

Anmälan: Anmäl dig till konferensen här

 

Konferensavgifter:

  Early bird (före 15:e mars) Ordinarie priser
Medlem 200kr 450kr
Ej medlem 500kr 700kr
Student medlem 100kr 300kr
Student ej medlem 250kr 450kr
 
 
Samverkan och medfinansiär
Detta event stöds ekonomiskt av Centrum för idrottsforskning (CIF) 

Eventet genomförs i samverkan med RFs Elitidrott och GIH.

 

 

Detta event sponsras också av TORTALK