Vårkonferens 2023

Välkommen till vårkonferens!

Varmt välkomna till SIPFs vårkonferens på natursköna Bosön i Stockholm! Temat för konferensen kommer vara psykologisk trygghet.
Psykologisk trygghet kan t.ex. handla om att individer får vara sig själva och att de får uttrycka sig utan att vara rädda för att bli bestraffade.
Du kommer att ha möjlighet att lyssna på världsledande tillämpare och forskare inom området! Samtidigt får du möjlighet att lära känna andra likasinnade med intresse för idrottspsykologi!

Föreläsare:

(vi lägger till föreläsare nedan allt eftersom de är klara!

 • PhD, Stewart Vella är senior föreläsare vid School of Psychology at University of Wollongong i Australien, partner till “Movember Foundation Men’s Health” och “Postdoctoral Research Fellow” för National Heart Foundation”. Han är en idrottspsykolog som har specialiserat sig på att undersöka hur idrottsdeltagande inom barn- och ungdomsidrott påverkar hälsa. Hans forskning påvisar samband mellan deltagande i organiserad idrott och ökade nivåer av fysisk aktivtet, förstärkt social och emtionell utveckling, förbättrad upplevd livskvalitet samt att deltagandet kan fungera som en buffert för psykisk ohälsa. Han driver förärvande ett nationellt projekt i Australien där han genom riktade interventioner till organiserade idrottsklubbar vill stärka mental hälsa. Han samverkar och leder forskning med Australiensiska idrottsförbundet, Cricket Australia, the Australian Football League (AFL), Football Federation Australia, Basketball Australia, Swimming Australia, Tennis Australia, the Black Dog Institute, the Australian Drug Foundation. Dr Vella har fått nära 20 miljoner kr i forskningstöd. Han är redaktör på the Journal of Applied Sport Psychology.
 • PhD, Andreas Küttel är tidigare schweizisk landslagsskidhoppare som nu är forskare på University of Southern Denmark. Han har publicerat en mängd vetenskapliga artiklar inom talangutveckling, dubbla karriärer, mental hälsa och välmående hos idrottare. Som aktiv vann ha 5 världscupstävlingar, kom tre I världscupen 2006. Han van guld 2009 vid världsmästerskapen. Han har även deltagit i OS tre gånger. Andreas personliga rekord är 222 meter (schweiziskt rekord), uppnått i Planica (Slovenien) 2006. Han är engagerad i organisationen ”Right to play” och har genom dem uttryckt visionen: ”Playing is a basic human need. I would like to help give every child the chance to get to know themselves in play, to be themselves, to have fun and thus to improve their quality of life.”
 • Malin Träff – Ansvarig barn- och ungdomsidrott, på Riksidrottsförbundet. Hon är en ledande röst inom den svenska barn- och ungdomsidrottsdebatten och har medverkat i flertal tv, radio och poddprogram samt arrangerat konferenser på temat barn och ungdomsidrott. Hon brinner för att göra idrotten mer trygg och resonerar ofta utifrån ett brett samhällsperspektiv. Malin Träffs masteruppsats ”Att få bli det bästa jag kan bli – en fenomenologisk studie av livskvalitet i en svensk elitidrottskontext” vann pris som bästa uppsats i SVEBIs uppsatstävling. Hon har medverkat till att ta fram RFs ”nya riktlinjer för ungdomsidrott”. Det är dokument som är riktat till specialidrottsförbunden som hjälp för att skapa en trygg idrott. De är skrivna utifrån 5 teman trygghet, delaktighet, glädje, allsidighet och hälsa. Malin har kunskap hur man får stöd som förening att starta upp och få stöd i ett trygghetsarbete.
 • Anna Hörnqvist tidigare landslagschef i konståkning. Anna har ett unikt inifrån perspektiv ifrån konståkningsförbundet. Totalt jobbade hon 13 år i förbundet och sista åren, 2013-2018, var hon sportchef. Hon uppmärksammades i media när framförde kritik mot en rådande tystandskultur inom konståkningen. Till SVT berättar Hörnqvist att hon kände till att det fanns missförhållanden inom sporten men säger att hon som sportchef hade svårt att påverka styrelsen. Hon uttryckte till SVT att hon upplevde att organisationen styrdes av några få toppar. ”Blir man obekväm och inte gör det som förväntas eller tänker och tycker som den högsta ledningen då är man inte välkommen längre, säger Anna Hörnqvist till SVT Sport”.
 • Albin Tingsvall Legitmerad psykolog och tidigare landslagsman i Handboll.Albin har skrivit boken ”Allt jag förlorade genom att vinna – Om idrottens fängelse och vägen därifrån”. Boken är skriven för alla som är verksamma inom idrotten men också för dem som varje vecka tar sitt drömmande barn i handen och går iväg till träningen. Med sin öppna berättelse om den egna livsresan och sin djupa kunskap om elitidrottens psykologi, har han skapat ett unikt perspektiv att föreläsa kring. Albin arbetar idag som skolpsykolog och har även arbetat på en specialistmottagning för idrottares psykiska hälsa. Han kommer tala till oss både utifrån sina erfarenheter som aktiv och från sin erfarenhet som psykolog från skolans värld.

Konferensavgifter:

Really Early bird (före 26:e november, 2022) Early bird (före 10:e januari, 2023) Ordinarie priser
Medlem 975kr 1250kr 1500kr
Ej medlem 1300kr 1650kr 1950kr
Student medlem 725kr 850kr 975kr
Student ej medlem 900kr 1100kr 1300kr

OBS! Konferensmiddagen under lördagskvällen ingår i år i priset! Även lunch under söndagen ingår samt flera Power breaks (Bosöns hälsofika).

Bli medlem

När du är medlem i föreningen får både tillgång till våra förmånliga evenemangspriser och tillgång till vår medlemstidning FLOW. Bli medlem genom att följa länken här!

Sista Anmälningsdag

Sista anmälningsdag för deltagande 15 mars 2023

Om Bosön:

Bosön är beläget i en naturskön omgivning på Lidingö i Stockholm. Det är lätt att ta sig hit både med bil och kollektiv trafik.

Boka boende på Bosön:

Vi har reserverat rum på Bosön för konferensdeltagare på hotellet och vandrarhemmet. När du kontaktar Bosön ange att du skall gå på SIPF-konferensen så får du ett reducerat pris. Det finns rum med 1-4 bäddar.

 • 1 bäddsrum – 1185 kr
 • 2 bäddsrum – 1485 kr
 • 3 bäddsrum – 1685 kr
 • 4 bäddsrum – 1530 kr

För att få tillgång till dessa priser behöver ni boka boendet innan 1 mars 2023. Du kontaktar dem antingen via E-post: eller på telefon: 08-699 66 00 

Hitta till Bosön:

Adress: Bosövägen 1-5, 181 47 Lidingö. Det tar cirka 30 minuter att åka med kollektivtrafik från centralstationen till Bosön. För mer information om denna resrutten i Stockholms kollektivtrafik besök SL hemsidan här.

Vid eventuell avanmälan

Avanmälan till konferensen ska ske skriftligen till kontakt@svenskidrottspsykologi.se senast 1 mars. Vid avanmälan senare än 1 mars faktureras hela konferenskostnaden. Vid uppvisande av sjukintyg faktureras en administrativ kostnad på 500 kr. Deltagare som inte kan nyttja sin konferensplats kan efter överenskommelse med SIPF överlåta platsen till en annan person.

Samverkan och medfinansiär

Detta event stöds ekonomiskt av Centrum för idrottsforskning (CIF) 

Eventet genomförs i samverkan med GIH och RF Elitidrott.

Kontakt
Har du frågor om detta event? Skriv i så fall till: kontakt@svenskidrottspsykologi.se eller skicka ett meddelande till facebook-eventet här
 • Datum : 25-3-2023 - 26-3-2023
 • Tid : 12:00 - 16:00 (Europe/Stockholm)
 • Sista anmälningsdag : 15-3-2023
 • Plats: Bosön

Köp biljett

Medlem (84platser kvar)
kr975.00
kr 0
Ej medlem (30platser kvar)
kr1300.00
kr 0
Student medlem (50platser kvar)
kr725.00
kr 0
Student ej medlem (10platser kvar)
kr900.00
kr 0
0.00
kr 0.00