Krönika: Hjälp, jag ska på konferens!

Konferenser, tillfällen att utvecklas, lära, nätverka och njuta. En gåva till dig själv och en stund att växa och inspireras.

För att insupa all den dyrbara kunskapen som föreläsarna frikostigt bjuder på, sitter du med pennan i handen, läsplattan och mobilkameran redo — här ska precis allt som är viktigt absorberas och förvaltas. Ändå sitter du efter en stund och kämpar med ögonlocken och handen vill leta efter mobilen i väskan för snabb stimulans. Vad händer?! Det här är ju jätteintressant, egentligen. Du försöker koncentrera dig på att vara med, men försvinner bort i tankarna. I pauserna har du tänkt att du ska nätverka, men mobilen har vibrerat ett par gånger under föreläsningen och du har inte riktigt kommit på några bra frågor att ställa till andra deltagare eller föreläsare. Oj, bara fem minuters paus? Du prioriterar att gå på toaletten och missar de spännande samtalen som pågår. Attans bananer!

Kanske tillhör du en av de som aldrig dåsar till på konferenser. Du kanske rentav alltid får ut max av både nätverkande och föreläsningar. Du är helt enkelt elitens elit på just konferenser. Strålande! För resten av oss, som fortfarande behöver utveckla vårt konferensdeltagande och undrar hur i hela friden vi ska kunna ta till oss föreläsningar, nätverka, fika, gå på toaletten, ta samtal med familjen, hinna med ett viktigt jobb-mail och dessutom röra på oss, andas en smula och reflektera… Här kommer en idrottspsykologisk rådgivares guide till hur du förbättrar ditt “konferensande”. Råden saknar evidens och baseras på en Google-granskning, common sense och lite humor.

Den här artikeln är låst

Registrera dig som medlem och betala medlemsavgiften för att få tillgång till våra låsta artiklar!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.