Ny studentambassadör

Jag heter Joar Svensson, är 21 år och bor i Halmstad. För tillfället studerar jag idrottspsykologi, svenska och arbetspsykologi på Högskolan i Halmstad. Jag har ett stort sportintresse, har tränat och tävlat i flera sporter som taekwondo (fyra år), MMA (tre år) och gymnastik som jag fortfarande tränar. Förutom min egen träning är jag även engagerad som tränare för Halmstad Frigymnaster.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”3,5,6,12,13,14,15,16″ ihc_mb_template=”1″ ]

Under mina år inom idrotten har jag stött på mycket pseudovetenskap. Personer som förenklar, missleder och ibland ljuger för att sälja sina produkter/tjänster. Jag har försökt hitta sätt att motverka pseudovetenskapen länge. Det enda jag har hittat är olika forum och kommentarsfält på Facebook, Instagram och Youtube etc. 

När jag började läsa idrottspsykologi fick jag reda på att SIPF fanns genom ett mail från idrottspsykologiska programmet i Halmstad. I mailet stod det att SIPF sökte personer som ville engagera sig och hjälpa till i föreningen. Jag tänkte att det var en bra möjlighet att lära mig mer om idrottspsykologi, hjälpa till att främja diskussionen kring idrottspsykologi och motarbeta pseudovetenskapen. Efter att jag visade mitt intresse blev jag inbjuden till SIPF´s första studentgrupp på Högskolan i Halmstad. I år blev jag utsedd till studentambassadör och ledare för studentgruppen vars syfte är att främja diskussionen om idrottspsykologi. Detta gör vi bland annat genom att ordna föreläsningar och workshops för studenter samt för olika idrottsföreningar. Vi uppmuntrar även till mer engagemang inom ämnet, exempelvis genom samarbeten mellan olika skolor.  

[/ihc-hide-content]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.