Carolina Klüft – Om idrott, motivation och att ha glädje som framgångsfaktor

Det är svårt att tänka på idrottsglädje och stora framgångar utan att tänka på Carolina Klüft. OS guld, VM guld, EM guld, SM guld. Det viktigaste för ”Carro” har alltid varit att fokusera på glädjen och det har synts även på utsidan. Kanske har det gjort henne lite extra häftig just för att hon öppet vågat fokusera på sin egen inre röst. Att känna glädje över det hon gör är en framgångsfaktor som Carolina tagit med sig i livet utanför idrotten; som mamma, författare, programledare och i arbetet med att inspirera unga till mer rörelseglädje i generation PEP. Jag hade förmånen att få ställa några frågor.   

Skribent: Anna Laurell Nash

Hur började du idrotta och vad gjorde du?

Jag började idrotta organiserat när jag var ca 7 år och då var det fotboll som var min första idrott. Jag växte upp i en liten by och där fanns det inte så jättemånga olika alternativ så fotboll gällde för de allra flesta i början. Friidrott började jag med först när jag var ca 11 år gammal. Vi gjorde en skoltävling i friidrott och efter det ville min lillasyster börja och då vill jag följa med. Vi fick då träna i en by längre bort så det krävde att föräldrar skjutsade oss dit. 

Carolina Klüft

Hur kom det sig att du fortsatte med friidrotten?

Den här artikeln är låst

Registrera dig som medlem och betala medlemsavgiften för att få tillgång till våra låsta artiklar!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.