Seminarium om Hjärndoping
Göran Kenttä representerade i slutet av januari SIPF under ett seminarium om Hjärndoping som arrangerades av Riksidrottsförbundet dopingkommissions medicinska kommitté. SIPF var även medarrangör till seminariet tillsammans med Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) och Svensk Förening för beroendemedicin.

Text: Cecilia Åkesdotter
I publiken återfanns flera representanter för idrottsmedicin och idrottsrörelsen i stort. Under sitt framträdande med titeln ”Modern idrottspsykologi” lyftes frågor om psykisk ohälsa inom elitidrotten och hur 3:e vågens KBT i form av bland annat Acceptance and Commitment Therapy/Training (ACT) har blivit ett starkt komplement till traditionell idrottspsykologi.
Ett citat från kvällen var:
Svårt att komma på någon idrott där man inte har nytta av att vara fokuserad, engagerad och närvarande.
– Göran Kenttä
SIPF-workshop i Halmstad
Text: Ulrika Skräddar
SIPF’s studentgrupp vid Halmstad Högskola ordnade den femte februari en workshop för både studenter och olika idrottsföreningar i Halmstad. Syftet med workshopen var att skapa en mötesplats för personer i idrottsföreningar och andra idrottspsykologi-intresserade, där de kan få möjlighet att diskutera och ställa frågor.

Temat för workshopen var ”Hur du undviker pop-psykologi och förbättrar motivationen.” Sammanlagt deltog cirka 20 personer. Joar Svensson som är studentambassadör i studentgruppen inledde kvällen med att presentera SIPF och vilket arbete som görs i studentgruppen och föreningen. Efter det ledde Cecilia Åkesdotter, som är vetenskapligt ansvarig i SIPF’s styrelse, en kort workshop kring skillnaderna mellan idrottspsykologi och pop-psykologi.
Den här artikeln är låst
Registrera dig som medlem och betala medlemsavgiften för att få tillgång till våra låsta artiklar!