Seminarium om Hjärndoping och SIPF-workshop i Halmstad  

Seminarium om Hjärndoping

Göran Kenttä representerade i slutet av januari SIPF under ett seminarium om Hjärndoping som arrangerades av Riksidrottsförbundet dopingkommissions medicinska kommitté. SIPF var även medarrangör till seminariet tillsammans med Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) och Svensk Förening för beroendemedicin.

Hjärndoping event med Göran Kentää

Text: Cecilia Åkesdotter

I publiken återfanns flera representanter för idrottsmedicin och idrottsrörelsen i stort. Under sitt framträdande med titeln ”Modern idrottspsykologi” lyftes frågor om psykisk ohälsa inom elitidrotten och hur 3:e vågens KBT i form av bland annat Acceptance and Commitment Therapy/Training (ACT) har blivit ett starkt komplement till traditionell idrottspsykologi.

Ett citat från kvällen var:

Svårt att komma på  någon idrott där man inte har nytta av att vara fokuserad, engagerad och närvarande.

 – Göran Kenttä

 

SIPF-workshop i Halmstad  

Text: Ulrika Skräddar

SIPF’s studentgrupp vid Halmstad Högskola ordnade den femte februari en workshop för både studenter och olika idrottsföreningar i Halmstad. Syftet med workshopen var att skapa en mötesplats för personer i idrottsföreningar och andra idrottspsykologi-intresserade, där de kan få möjlighet att diskutera och ställa frågor.

Emil Andersson presenterar upplägget för dagen

Temat för workshopen var ”Hur du undviker pop-psykologi och förbättrar motivationen.” Sammanlagt deltog cirka 20 personer. Joar Svensson som är studentambassadör i studentgruppen inledde kvällen med att presentera SIPF och vilket arbete som görs i studentgruppen och föreningen. Efter det ledde Cecilia Åkesdotter, som är vetenskapligt ansvarig i SIPF’s styrelse, en kort workshop kring skillnaderna mellan idrottspsykologi och pop-psykologi. 

Den här artikeln är låst

Registrera dig som medlem och betala medlemsavgiften för att få tillgång till våra låsta artiklar!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.