SIPF & DIFO – Ett möte mellan svensk och dansk idrottspsykologi

Nere i Sevilla på sommarens ISSP konferens väcktes idén om att utbyta erfarenheter och lära av varandra. Sagt och gjort, under första dagens sista pass träffades SIPF (svensk idrottspsykologisk förening) och DIFO (dansk Idrætspsykologisk Forum). Workshopen leddes av Arne Edvardsson och Ulrika Billme från SIPF samt Astrid Becker-Larsen och Jannie Berthelsen från DIFO.

SIPF och DIFO anordnade en gemensam workshop under Nordic Sport Science Conference

Sammanfattat av: Emil Andersson 

Mötet inleddes med att Arne gav en presentation av SIPF och berättade att SIPF jobbar med utbildning, tillämpning och forskning. De båda presentationerna följde strukturen ”dåtid, nutid och framtid”. SIPF bildades år 2000, således en relativt ung förening. Tidigare hade SIPF mest forskningsfokus och den tillämpning som då fanns var främst mot psykologiska rådgivare som redan praktiserade idrottspsykologi. 

Numera vill SIPF nå ut till fler, till både studenter, idrottare och tränare. SIPF är nu mer aktiva på de största sociala medierna för att skapa diskussion. Bland annat genom att lägga upp videos på Youtube, bilder och text på Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn. SIPFs Instagram har till exempel vandrat mellan olika intressanta personer med olika erfarenheter av idrottspsykologi. Bland annat öppnade duktige fotbollsspelaren Ivo Pekalski upp och berättade om sin tidigare mentala ohälsa kopplat till fotbollen och sålunda mjukade upp det stigma som finns kring mental ohälsa. 

SIPFs intention är att vara en varm och vänskaplig miljö och vår nya slogan är: Mötesplatsen för idrottspsykologi

Den här artikeln är låst

Registrera dig som medlem och betala medlemsavgiften för att få tillgång till våra låsta artiklar!

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.