Sköld menar att det är okej att inte vara perfekt och att misslyckas

“Sköld menar att det är okej att inte vara perfekt och att misslyckas” 📈📉📈📉
Vi fortsätter publicera referat ifrån 2019 års Self-compasison och mindfulness konferens på Bosön. Nästa skribent heter Joar Svensson!😃✌️
Camilla Sköld är en leg. sjukgymnast och med Dr. i neurovetenskap. Skölds föreläsning handlade till mestadels om självmedkänsla som är likt medkänsla fast till sig själv. Sköld beskrev självmedkänsla som en känsla av kärleksfullhet och lierad närvaro, att vara vänlig mot sig själv istället för att vara kritisk och att försöka ta bort det lidandet man känner. Sköld menar att det är okej att inte vara perfekt och att misslyckas. Att vara självkritisk vid misslyckande kan leda till isolering men ifall misslyckandena sätts i perspektiv kommer man att inse att många personer går igenom det man själv gör. När man inser det går det att känna samhörighet med personerna som upplever samma saker. Sköld pratade även om mindfulness som hjälper oss att identifiera och bli medvetna om lidandet man kan ha utan att ens vara medveten om det.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”3,5,6,12,13,14,15,16″ ihc_mb_template=”1″ ]

Sköld fortsatte föreläsningen med att ta upp flera missuppfattningar om självmedkänsla och bemötte dem. Missuppfattningarna var att självmedkänsla är en form av självömkan, personer som håller på med det är svaga och ger efter lättare, det är själviskt och en form av ursäktande samt att det undergräver motivation. Personer som har självmedkänsla har dock lättare att sluta älta problemen eftersom de kan acceptera dem och gå vidare. De är även bättre på att klara av svåra situationer som PTSD och skilsmässa. De är mer kompromissbenägna och omhändertagande. De gör också mer hälsosamma beteenden som att äta mer hälsosamt och att dricka mindre, har större chans att prova efter misslyckande och är mindre rädda att göra fel.
SIPFs studentambassadör vid Högskolan i Halmstad
[/ihc-hide-content]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.