Vårkonferensen – till bredden fylld av mindfulness och self-compassion

Helgen den 23-24 mars var det dags för SIPF’s vårkonferens. I år var konferensen belägen på Bosön med temat mindfulness och self-compassion. Det blev en helg som bjöd på fängslande presentationer, praktiska övningar, inspiration, nätverkande och intressanta diskussioner.

Text: Emma Nilsson

Redan i receptionen, där alla förväntansfulla deltagarna samlats, fanns en härlig stämning med ett högljutt sorl. Kaffet var nybryggt, mackorna uppradade och Arne Edvar

SIPF_s ordförande Ulrika Billme var på strålande humör konferensen igenom

dsson och Anna Laurell Nash från styrelsen stod och välkomnade alla vid incheckningen. När klockan slog 14 var det dags för samtliga att inta föreläsningssalen “Olympia”. Ulrika Billme, SIPF’s ordförande, hälsade alla välkomna med orden: ”Jag hoppas att konferensen leder till kunskapspåfyllning och nätverkande”.  

De första två föreläsarna, Philipp Röthlin (PhD på Swiss Federal Institute of Sport Magglingen) och Camilla Sköld (certifierad lärarutbildare i Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR), utbildare i Mindfulness self-compassion och kursansvarig för Mindfulnessbaserad stresshantering på Karolinska Institutet), kompletterade varandra väl genom att ge deltagarna en fördjupad introduktion till vad self-compassion innebär och varför det är viktigt.

Camilla Sköld tackas av Cecilial Åkesdotter som också var den som höll ihop konferensprogrammet på ett proffsigt sätt

Philipp gav även deltagarna en inblick i hur self-compassion verkar vara extra viktigt för personer med maladaptivt perfektionistiska* drag och Camilla betonade vikten av hur man praktiserar och lär ut self-compassion och lät sedan deltagarna testa en övning i just detta.

Philipp Röthlin pratade om intressant forskning om self-compassion inom idrotten

I pausen innan nästa presentation pratades det om helgens förväntningar. Några studenter från Halmstad hoppades på att få lära sig mer om hur mindfulness kan hjälpa dem i deras egna idrottande och hur de kan jobba med det rent praktiskt. Några före detta studenter berättade att de såg fram emot att träffa nya människor och skapa nya kontakter. Andra berättade att de såg fram emot att få veta mer om self-compassion och att få inspiration till sitt tillämpade arbete med idrottare.

Den här artikeln är låst

Registrera dig som medlem och betala medlemsavgiften för att få tillgång till våra låsta artiklar!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.