En förening i ständig utveckling

I SIPF pågår utvecklingsarbete för såväl interna strategiska delar som för våra medlemsaktiviteter. Jag tänkte denna gång ägna mina rader åt att berätta om några av föreningens spännande pågående utvecklingsprocesser.  

TEXT: Ulrika Billme

Ett konkret exempel som du just nu har framför dig är detta nummer av FLOW, för första gången stöpt i E-tidningsform. Vi i styrelsen tycker det känns spännande att prova E-tidningsformatet några nummer framöver. Vi är tacksamma för all typ av feedback, så kontakta oss gärna och berätta vad ni tycker om FLOW som E-tidning. [ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”3,5,6,12,13,14,15,16″ ihc_mb_template=”1″ ]

Ett stort strategiskt utvecklingsarbete som vi påbörjade under 2017 och som har fortsatt under 2018 är att ta fram en varumärkesplattform för SIPF. Vi vill göra det arbetet grundligt för att sedan tydligt kunna beskriva bland annat vilka vi är, vilka vi finns till för och vad som är våra kärnvärden. Ett sådant strategiskt underlag kommer sedan att fungera som en kompass för vår verksamhet. Som ett första steg i detta har vi under hösten påbörjat en kartläggning för att ta reda på hur våra målgrupper ser på föreningens arbete och nyttan med det vi erbjuder. Bland annat görs detta genom en enkät som ligger på vår Facebook sida. Stort tack till er alla som hittills har svarat på enkäten, er uppfattning om föreningen är oerhört viktig för vår utveckling! 

Ett par andra utvecklingsprocesser vi jobbar med är att etablera kontakt med fler studentgrupper vid olika lärosäten, samt att nå ut bredare till idrotten via specialidrottsförbunden. Dessutom arbetar vi ständigt med att utveckla våra sociala medier, där vi gärna vill stimulera till samtal och diskussioner om idrottspsykologi.

Många spännande processer alltså, och jag är så glad för alla styrelsekollegor och andra medlemmar som på olika sätt är med och bidrar i utvecklingsarbetet i en ständigt lärande organisation. Vi fortsätter att utveckla vårt arbetssätt med arbetsgrupper där ni som medlemmar mer än gärna får vara med och hjälpa till. Är du också intresserad att vara med och bidra på något sätt är du välkommen att maila till kontakt@svenskidrottspsykologi.se  

Vid sidan av alla dessa utvecklingsprocesser är det viktigt att påminna sig om att vara i nuet, ha roligt och uppskatta det fantastiska ämnet idrottspsykologi. Vi behöver därför också ha tålamod, vara snälla mot oss själva och acceptera att en ideell förening skyndar långsamt. Helt osökt och totalt oplanerat förs då tankarna till temat för detta nummer av FLOW –mindfulness – samt till vårt kommande konferenstema – self-compassion och mindfulness! Framför dig på skärmen väntar nu spännande läsning om mindfulness kopplat till bland annat hållbart ledarskap och neurofeedback. Du hittar också ett par artiklar som bjuder på lite försmak till vårkonferensen, då dessa artiklars huvudpersoner Professor Mark B Andersen och PhD Andreas Ivarsson kommer att vara två av våra föreläsare!

SIPFs vårkonferens och årsmöte arrangeras på Bosön 23-24 mars 2019! Förutom att olika vinklar på self-compassion och mindfulness kommer att presenteras och diskuteras så utlovar vi en trevlig mötesplats för alla som är intresserade av idrottspsykologi, och goda möjligheter till nätverkande. Se www.svenskidrottspsykologi.se för mer information och anmälan. Jag hoppas att vi ses där!

[/ihc-hide-content]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.