Våren är här! Ordföranden har ordet

och visst är det härliga tider, med ljuset och alla vårtecken som raskt har avlöst varandra; snödroppar, cyklister, tussilago, fågelkvitter, pollenallergi, och kanske det säkraste vårtecknet av alla – SIPF’s årliga konferens! Self-compassion & Mindfulness – medkänsla i nuet för hållbar prestation i längden var årets tema, den 23-24 mars. Det blev en storartad helg med hela 130 deltagare som tog del av såväl forsknings- som tillämpningsperspektiv på temat, och som tillsammans skapade en trevlig atmosfär. I år bjöd dessutom Bosön på ett strålande vårväder. Mer om konferensen kan du läsa i detta nummer av FLOW. 

Text: Ulrika Billme

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”3,5,6,12,13,14,15,16″ ihc_mb_template=”1″ ] Våren är också en fantastisk idrottstid, framförallt med alla spännande slutspel som pågår. Tänk vad mycket häftig liveidrott det finns att gå och titta på, det gör jag alldeles för lite! Och varje gång jag gör det slås jag av vilken bra återhämtning och avslappning det ger, att uppleva idrott som åskådare. Att insupa atmosfären, imponeras av alla enastående prestationer och uppleva spänningen. Få gåshud, tårar i ögonen, leva sig in. En stund av fullständig närvaro! 

Vid vårkonferensen hölls också SIPF’s årsmöte, där bland annat nya stadgar antogs. Dessa finner du att läsa på vår hemsida. Dessutom valdes styrelsen som kommer att arbeta tillsammans under året. Anna Laurell Nash valde att kliva av styrelsen efter två års värdefullt engagemang. Jag vill passa på att ännu en gång tacka Anna för den här tiden! Ny i styrelsen är Karin Hägglund som är varmt välkommen in i gänget som också består av Magnus Winter, Louise Sonne Schjellerup, Arne Edvardsson, Cecilia Åkesdotter, Annie Söderberg, Emil Andersson och Åsa Mattsson. Vi är med andra ord nästintill samma team som jobbade tillsammans under 2018. 

Förra året var ett produktivt och utvecklande år för oss som förening, där flera nödvändiga organisatoriska och administrativa kliv togs. Vi jobbade mycket med strukturer, riktlinjer och system som både ska tydliggöra, förenkla och effektivisera arbetet. Den typen av internt arbete syns inte direkt för er medlemmar, men vi är övertygade om att det på lång sikt kommer att märkas och bära frukt för hela föreningen. Samtidigt har vi under året också ökat i medlemsantal, vilket är riktigt roligt! Vi vidareutvecklar hela tiden det arbetssätt vi haft de senaste två åren med arbetsgrupper där vi fortsatt gärna tar emot engagemang från er medlemmar. Välkomna att höra av er till kontakt@svenskidrottspsykologi.se om du har intresse av att på något sätt hjälpa till! 

Under detta år arbetar vi vidare med den strategiska varumärkesplattformen, som ska lägga grunden för fortsatt utvecklingsarbete, samt vägleda och inspirera oss i både små och stora beslut. Kartläggningsfasen i arbetet är gjord, och i år tas nästa spännande steg i arbetet. Förra året gick vi också igenom processen att gå från papperstidning till digital tidning för utgivningen av FLOW. Vi provar det ett par nummer till, och kommer sedan att vilja ha er hjälp att utvärdera den digitala versionen. 

Nu har ni spännande läsning framför er, mestadels på temat self-compassion. Perfekt till påskgodiset och musten! 

Jag vill med detta passa på att önska er alla en riktigt solig och glad påskhelg!

[/ihc-hide-content]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.