Intervju – Carolina Lundqvist SOK

Fil. dr. i psykologi, docent inom idrottsvetenskap, legitimerad psykoterapeut och koordinator för idrottspsykologi på Sveriges Olympiska kommitté (SOK) — Carolina Lundqvist är utan tvivel en starkt lysande stjärna på svensk idrottspsykologis himmel!

Den akademiska meritlistan må vara tung, men Carolina har också en egen idrottsbakgrund i judo.  Idag är hennes forskningsintresse främst riktat mot psykologiska faktorer som underlättar för elitidrottare att prestera på hög nivå och samtidigt uppleva välbefinnande för långsiktigt hållbara idrottskarriärer. Intresseområdet är också starkt knutet till hennes arbete, som idrottspsykologisk rådgivare och koordinator för idrottspsykologi på SOK, där hon arbetat i ungefär sju år.

Skribent: Annie Söderberg

Det är en blöt dag i december när Carolina svarar i telefonen. Vi ska prata om förändringar som skett inom det idrottspsykologiska området, hur hennes arbete ser ut idag och hur hon ser på framtiden. Stora frågor. En del konkreta och andra spekulativa. Carolina manövrerar snyggt genom hela intervjun och är tydlig när det kommer till skillnaden mellan fakta och spekulation. Det märks att hon är hemma i ämnet på flera plan. Vi dyker utan pardon in på utvecklingsfrågan direkt. Utvecklas ”vi” eller vad händer?

Den här artikeln är låst

Registrera dig som medlem och betala medlemsavgiften för att få tillgång till våra låsta artiklar!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.