Jämställdhet inom idrott: ”jag brinner för att jag inte vill att det ska behöva brinna”

TEXT: Emil Andersson 

Tidigare fotbollsproffset Sara Thunebro tycker att jämställdhet inte ens ska behöva diskuteras, det ska vara en självklarhet. Men ännu är det inte så. Däremot så finns det mycket som också har förbättrats. I intervjun berättar Sara ödmjukt om sin karriär, om de bra sakerna som görs och vad som kan göras mer.

130721 Sveriges Sara Thunebro laddar för skott i kvartsfinalen mellan Sverige och Island under dam-EM i fotboll 21 juli 2013 i Halmstad.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN /

Sara berättar att hon är överambitiös som person och det är ganska lätt att förstå vad hon menar med det. I nuläget jobbar hon 100% samtidigt som hon studerar tränarutbildningen CBA Elit för tidigare elitfotbollsspelare och tar hand om två barn varannan vecka. Under större delen av hennes elitkarriär var hon tvungen att vara överambitiös för att hon inte kunde leva på enbart fotbollen. Under hennes tid i Djurgården IF jobbade hon samtidigt 100% nio av tio säsonger innan hon gick ner på 75%. En dag kunde då se ut som följande: Träning 06.00 – 07.00, sen jobb 08.00 – 17.00 och sen träning igen 18.00-20.00. Det var först i Tyskland som hon blev heltidsproffs men då studerade hon ändå på universitetet för att kunna lära sig det tyska språket.

Den här artikeln är låst

Registrera dig som medlem och betala medlemsavgiften för att få tillgång till våra låsta artiklar!

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.