Läsarfrågor till multisportaren och tränaren Nicolas Remires 

Nicolas coachar bland annat Swimrun lag. Inom Swimrun springer och simmar deltagarna ett antal sträckor utan stopp. Den utrustning de startar med ska de även ha över mållinjen därför är det vanligast att springa med våtdräkt och simma med skor exempelvis. Det är inte tillåtet med mer än 10 m mellan lagkamraterna varpå vissa använder sig av lina. Teamarbetet är viktigt för komma över mållinjen som ett lag. 

TEXT: Susie Moonan 

Vad är dina erfarenheter av teamutveckling som tränare?

I flera år har jag använt Swimrun som en teambuilding aktivitet och sett en hel del tokiga saker. Det är en perfekt aktivitet för att få deltagarna att kliva ur deras “comfort zone”, i naturnära miljöer tillsammans med deras partner. När deltagarna är tillsammans blir de hängivna varandra och kan pressa varandra hårdare och framåt. De hjälper varandra, försöker att göra de extra ansträngningarna som krävs för deras vänner. Jag försöker verkligen att matcha rätt personer med varandra från start.

I Swimrun sker de flesta tävlingar i par, i synnerhet de längre loppen. Att ha ett bra lagarbete är avgörande. Ofta är en person bättre på att springa och en bättre på att simma. Med rätt samarbete tar sig laget fram på snabbast möjliga sätt! 

Den här artikeln är låst

Registrera dig som medlem och betala medlemsavgiften för att få tillgång till våra låsta artiklar!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.